01/08 TK2: naar Ede en kampvuur

Goedenavond allemaal! Vandaag was weer een nieuwe dag in het mooie Otterlo. In plaats van groepjestijd hadden we vandaag de keuze uit een vijftal workshops: geloofstwijfel, social media, biblejournaling, de stilte opzoeken en een workshop waarin je al je vragen kon stellen. Hoewel er 's ochtends nog een hoop regen is gevallen, brak 's middags de zon door en konden de korte broekjes aan. De middag hebben we doorgebracht in Ede. De fietstocht er naartoe begon al goed met een lekke band voor we ook nog maar vertrokken waren. De rest van de reis verliep zonder al te grote problemen. De leiding genoot van (welverdiende ;)) twee uurtjes rust op het terras met een alcoholvrije borrel. De tieners waren natuurlijk te vinden in de McDonalds en Albert Heijn om zo veel mogelijk snacks in te slaan. 's Avonds lagen er al een hoop verpakkingen in de prullenbak. Een enkel zakje snoep werd door de leiding in beslag genomen nadat er op de slaapzaal werd gegeten. Bij terugkomst op de Boomstronk vond er nog een tassencontrole plaats om zeker te weten dat er geen energydrankjes mee terug zijn genomen. Gelukkig hadden alle tieners zich braaf aan de regels gehouden.

Na de avondmaaltijd zijn we op pad gegaan naar de zandvlakte. Daar hebben we nog een leuk spel gespeeld. Voor we weer op de fiets terug stapten, zocht iedereen naar een stok om marshmallows op te roosteren en naar hout om het kampvuur mee te branden. Halve bomen werden mee teruggenomen, maar wees gerust, er staan nog genoeg bomen in het bos ;). Zoals u op de foto kunt zien, is hoofdleiding Lonneke ternauwernood ontkomen aan aangebrande billetjes. Over Lonneke gesproken, zij werd vandaag verrast met de enige echte Onvergetelijke Zomerkampen joggingbroek, vanwege haar tiende jaar als kampleider. Ook kreeg zij het officiële hoofdleiding fluitje, vanwege haar eerste jaar als hoofdleiding. En wat doet ze het goed! Maar weer terug naar het kampvuur. De mannelijke groepsleiding slaagde erin het vuur aan te maken. Er werd een boek voor gelezen ('Niemand is als jij') en er was een moment om een gebed op een briefje te schrijven en in het vuur te gooien. Voor en met een aantal tieners is gebeden. Nu is het toch echt tijd om weer te gaan slapen, hopelijk wordt het weer een goede nacht!

1 aug 2022 - 00:00

Meer fotos

, , , ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!