03/08 JK2: Kampvuur, modder, hunters en gezelligheid

Afgelopen zaterdag zijn we uitgeslapen van start gegaan met een onvergetelijke kampweek. Het thema van dit jaar is, zoals u misschien al weet, HUNTED. Wellicht kent u het tvprogramma, zo niet; aanrader. Tijdens week gaan we aan de slag met dingen die ons op kunnen jagen in het dagelijks leven zoals, social media, imago, identiteit en verwachtingen. Hierover praten we met elkaar in de kickstarts en tijdens de ochtendbijeenkomsten.

Op zondag was het thema: ‘expect the unexpected’, dus startten wij de ochtend met een heerlijk diner. Om met verzadigde buikjes, in de regen, zeskamp te spelen. Hiervoor hadden wij legendarische bubbelvoetballen. De leiding werd uiteraard uitgedaagd om ook een potje mee te spelen (lees: omver gebeukt te worden). ’s Avonds werd het goede doel Open Doors geintroduceerd met een klein toneelspel en werden er in Otterlo Bijbels gesmokkeld.

De rest van de week hebben we ons bezig gehouden met onder andere: Wie is de mol, workshops, over de streep, een nachtspel en het bouwen van een kampvuur. Vooraf aan dit kampvuur was er een wandelroute die de deelnemers liepen in duo’s. Hier werden ze bij verschillende posten uitgedaagd om na te denken over hun persoonlijk geloof.

Gister vertrokken vele auto’s in de richting van verzorgingstehuizen, zorginstellingen met mensen met een verstandelijke beperking of richting de boerderij waar we ons bevinden. Hier leefden de jongeren zich uit met verschillende vrijwilligersactiviteiten. Er werd een high tea verzorgd, onkruid gewied, wandelingen gemaakt, gesjoeld (de deelnemers verloren DIK) en konijnenhokken uitgemest. Deelnemers en leiding waren onder de indruk en hebben een hele hoop bijgeleerd.

Vandaag leven we ons uit met modder, water, zeepsop, verf en een hele hoop andere vieze dingen tijdens de Dirty Games. Het is stikheet dus met dat watergevecht komt het wel goed.

We hopen uw kind vrijdag moe, maar voldaan terug te geven. Maar voor nu genieten we er nog even van!

p.s. Bij de foto’s ziet u ook dat Jeffrey’s baard werd afgeschoren. Voor het goede doel werd in een dag 75EU opgehaald, terwijl er maar 50EU nodig was om Jeffrey’s baard te doen verdwijnen…

3 aug 2022 - 00:00

Meer fotos

, 2022:08:03 15:19:52
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Superhelden Vossenjacht 2019

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!