04/08 TK2 donderdag: man-vrouw dag en kamp-in-actie

De vorige blog eindigde met het nachtspel. We hebben in het bos 'Capture the flag' gespeeld met laserguns. Na het spel had het keukenteam een lekker broodje kroket voor ons klaarstaan, zo rond 02:15 uur. Hierna zijn we allemaal gauw ons bedje in gedoken.

De volgende ochtend begonnen we met een heerlijke brunch (zie een van de foto's voor het buffet). Heerlijke croissants, verse broodjes, gekookte eieren en jus d'orange had het keukenteam voor ons bereid. Het geestelijk programma bestond deze dag uit een stiltewandeling in het naastgelegen bos. De tieners liepen in duo's langs verschillende posten en kregen daar verschillende dingen te horen om over na te denken.

Na de stiltewandeling splitste de groep en gingen de mannen en vrouwen apart verder. De mannen gingen brood bakken boven het kampvuur, de vrouwen begonnen met het spel '20 seconds' (ja, niet 30 seconds) en gingen daarna over op het doen van 'Over de streep'. Beide groepen bedachten vragen voor de andere sekse. Deze werden vervolgens beantwoord en later op de avond gedeeld. Dit zorgde uiteraard voor een hoop gegiechel. Ook speelden we nog 'jongens tegen de meiden', waarbij de tieners tegen elkaar moesten strijden in allerlei minigames. Zoals skippyballen, het vormen van letters op de grond en 'finish the lyrics'. Er was uiteraard sprake van behoorlijk fanatisme en rivaliteit bij beide geslachten. Uiteindelijk wonnen de jongens.

Vandaag stond het geestelijk programma in het teken van de workshops. Elke tiener kon zich weer inschrijven voor een workshop. Dit waren dezelfde als maandag. Na de lunch was het tijd voor 'Kamp in actie'. Elk jaar willen we als kamp ook iets goeds doen voor anderen. Vandaag gingen we naar de legerplaats de Harskamp, waar sinds een paar maanden Oekraïense vluchtelingen opgevangen worden. Voor de kinderen organiseerden we een spelletjesmiddag. We gingen op de fiets en op de heenweg namen we onbedoeld een kleine omweg, maar kwamen nog op tijd aan op de locatie. Helaas was de opkomst van de kinderen niet heel groot, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een leuke middag met elkaar en de kinderen gehad. Vanwege de warmte eindigde de middag in een watergevecht; een mooie afsluiter waaraan ook de Oekraïense kinderen meededen. Het was heel leuk om te zien hoe zij zich steeds meer op hun gemak gingen voelen naarmate de middag vorderde. We deden spellen als voetbal, zak lopen, koek happen, spijkerpoepen, lopen met de loopskilatten, springtouwen, touw trekken en Twister. Enigszins nat maar wel lekker afgekoeld, sprongen we na het opruimen gauw weer op de fiets naar de Boomstronk, want... Het was tijd voor de Dinnershow!

Het keukenteam heeft zich een slag in de rondte gewerkt om een driegangendiner te bereiden. Iedereen trok zijn mooiste kleding aan, de jongens deden blauwe mascara in hun wenkbrauwen (wat gaat er toch in ze om he), de tafels werden mooi gedekt, en als klap op de vuurpijl werd iedereen bediend door de leiding. Het diner bestond uit een soepje als voorgerecht. Als hoofdgerecht hadden we hamburgers, gebakken aardappels en sperziebonen. Het dessert was vanilleijs, slagroom, aardbeiensaus en nootjes. Gedurende het diner gaven de tieners diverse optredens, variërend van de macarena en 'Let it go' uit Frozen (door twee van de jongens), tot een sololied gezongen door een van de meiden. Het was echt genieten met elkaar. Terwijl de leiding zich stortte op de afwas, was het voor de tieners tijd voor de disco. De avond sluiten we af met een film.

Vanavond gaan we de laatste nacht in, morgen zullen we elkaar weer zien. Wat gaat zo'n week dan toch snel voorbij. Voor jullie vast ook ;).

4 aug 2022 - 00:00

Meer fotos

, , , , , , , ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Connected op Tienerkamp 2021

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!