23/07 TK1: De eerste 24 uur Tienerkamp

Tienerkamp 1 is 24 uur van start. En vandaag hebben we geleerd dat na regen heel af en toe ook zonneschijn kan komen.
Het was even wennen gisteren, een nieuwe locatie en een plensbui van boven. Toch zijn we heel blij dat we met 54(!) tieners zijn aanbeland op Tienerkamp. We begonnen gisteren met een heerlijke pastamaaltijd en daarna was het tijd om kennis te maken.

Dat kan je natuurlijk gezapig doen maar ook in competitievorm: want op kamp weten we zelfs van kennismaken een competitie te maken. Op een tikkeltje chaotische wijze kwamen de tieners achter wat ieders hobby is, waar ze vandaan komen en waar elke tiener een uur over kan praten.
Regen of regen: bij kamp horen ook bosspelen dus daarna vertrokken we naar het bos waar we enigszins doorweekt, maar wel fanatiek door het bos renden om zieke koeien beter te maken. Het is waar maar je mee bezig wilt zijn de zaterdagavond :-)

’s-Avonds sloten we af met samen zingen en ging iedereen braaf slapen. Althans: dat was de planning op papier.
Vanmorgen werden we wakker met kleine oogjes na een (soms wat te korte) nacht en begonnen we met stille tijd in de groep. Daarover later meer! Na het ontbijt en de corvee was het tijd voor het ochtendprogramma en ons thema: “Roots to Rise”.
Ons verlangen is dat de tieners weten wat het betekend om geworteld te zijn in Christus en wat het betekent als je vervolgens mag groeien. Om dat af te trappen vertelde Jasper over wie Jezus is: volledig mens en volledig God. In de kleinere groepjes spraken we daar over door.
Na een lunch begon zowaar de zon door te breken Een cadeautje van boven! We hebben een flinke fietstocht achter de rug waarin de groepjes beter leerden kennismaken met elkaar en met de zandpaden in de omgeving van Putten, een flinke onderneming.

Nu is het even tijd om te chillen, spelletjes te spelen en lekker te voetballen. Vanavond doen we – als het weer het toelaat – de zevenkamp die eigenlijk vanmiddag gepland stond. Het vraagt wat creativiteit met de weersverwachtingen.
Wat ontzettend fijn is om te merken is dat alle tieners wel aansluiting lijken te hebben gevonden bij elkaar, nog wel de kunst voor ons om daar dan een groep voor te maken.
Bidden jullie mee voor eenheid, een goede nachtrust, mooi weer en dat tieners mogen merken wat het betekend om geworteld te zijn in Jezus?
Groeten vanaf de Veluwe

23 jul 2023 - 00:00

Meer fotos

,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!