Mannen en vrouwendag

Amper 24 uur geleden was onze laatste weblog en er is weer een hoop gebeurd! Extreem Bingo, Levend Stratego, Zweeds Loopspel, (weer) geen nachtspel en een mannen en vrouwendag.

Gister was het aan het eind van de middag tijd voor het meest chaotische deel van het programma extreem Bingo. Waarbij bij ieder bingonummer ook een attribuut moest worden verzameld. Het leidde tot een hoop schuivende stoelen en heel veel prikkels voor deelnemers én leiding. ’s Avonds aten we nasi met gestoomde groentes en gado gado saus, superlekker! Bij de maaltijd kwam ook het bestuur langs om de jubilarissen onder de kampleiding in het zonnetje te zetten. Onze groepsleiding Christiaan kreeg de OZK-jas voor zijn 15e(!) jaar als leiding, en kersverse hoofdleiding Annelinde haar officiële hoofdleidingfluit. Wat zijn we blij met ze!

Daarna speelden we het Zweeds loopspel. Een combinatie van vragen beantwoorden en héél hard rondrennen en Levend Stratego. Best een volle dag dus maar we merken dat voor sommige tieners dat fijn is, waar anderen juist meer behoefte hebben aan vrije tijd. Altijd een beetje balanceren dus.

Na opnieuw een nacht waarin geen nachtspel was (de tieners zijn er iedere nacht van overtuigd dat dat toch écht deze nacht gaat gebeuren) werden we wakker met winterse temperaturen en een flinke regenbui. We begonnen met stille tijd en ontbijt en corvee. Ook werd er post bezorgd en waren er geluksvogels die een liedje mochten zingen. Tim, Yannick en Daan willen hun ouders daar in het bijzonder voor bedanken.

Hierna was het tijd voor de mannen- en vrouwendag. Ieder jaar weer een ontzettend waardevolle dag om met elkaar de diepte in te gaan. De vrouwen hebben een wandeling gemaakt en hadden een heerlijke hightea. Daarnaast was er ruimte om een brief te schrijven naar God over iets waar ze afscheid van zouden willen nemen. Die brief konden ze symbolisch in het vuur gooien. Verder was er ruimte om alle vragen die ze hadden te stellen aan de leiding én mochten ze positieve kaartjes voor elkaar schrijven. We hopen ze door deze dag heen te hebben laten weten dat ze nooit alleen zijn, dat ze waardevol zijn omdat God ze waardevol vindt, en dat voor hem niets te moeilijk is om het aan hem te vertellen. Uiteraard werd de vrouwendag afgesloten met een welverdiende wellnessmiddag.

De mannen gingen het bos in om daar na te denken over de vraag wat het betekent om Jezus te volgen. In een combinatie van wandelingen, bosspellen en verhalen van de leiding spraken we over verschillende aspecten van ons leven waar we Jezus op kunnen navolgen. Het is bijzonder om daarbij te merken hoe open de tieners waren en hoe ze juist ook genoten van de serieuze onderdelen van het programma. We sloten af in een grote kring waar steeds een ander kind in het midden mocht staan en de andere jongens vervolgens mochten zeggen wat ze aan hem waarderen. Zo bijzonder om, net als bij de vrouwen, zo met onze woorden elkaar te zegenen. Juist omdat we weten dat dat niet vanzelfsprekend is als je een tiener bent.

Aan het eind van de middag kwamen we weer bij elkaar en was het tijd voor de avondmaaltijd. Heerlijk Mexicaans eten, gemaakt door het keukenteam. Op het moment van schrijven van deze blog oefent onze band hard voor de Praise & Prayeravond die we hebben. Bid u mee dat het een bijzondere avond mag zijn waar tieners een ontmoeting zullen hebben met Jezus?

54 groeten van een Tienerkamp dat in de ontkenningsfase zit dat het overmorgen alweer voorbij is!

26 jul 2023 - 00:00

Meer fotos

, , ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
De dag die je wist dat zou komen... 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!