tienerkamp2 | zondag 29-07-2018

De waterspelen: een jarenoude traditie

Bij het ochtendgloren waren niet alleen de vogeltjes al druk in de weer, maar ook de leiding stond al vroeg naast hun bed om de dag te openen. Deze keer vanwege het 40-jarig jubileum van Onvergetelijke Zomerkampen met een heerlijk stuk slagroomtaart als ontbijt. Enkele tieners hadden het idee opgevat om een workout te doen om half 8 's morgens, maar Marijn versliep zich en was 15 minuten te laat en Elise besloot toch maar te blijven liggen. Van de workout kwam natuurlijk niets terecht.

Hoe ziet een dag op de Boomstronk er eigenlijk uit?

Nieuw dit jaar is de stille tijd, dit staat los van de groepjestijd. In het kampboekje staat elke dag een stukje om je stille tijd mee te vullen. We willen de tieners aanmoedigen om elke dag een momentje alleen te pakken om zo persoonlijk met God bezig te zijn. In het boekje staan meerdere opties die de tieners kunnen gebruiken, maar niets hoeft. Muziek, gebed, Bijbel, gewoon even zitten, alles is prima. Na het ontbijt hebben we hier de tijd voor genomen, waarna we gezongen hebben en de inleiding van vandaag hoorden: God kent jou. Hierna volgde natuurlijk de groepjestijd met verwerkingsvragen.

Tijd voor de bekende waterspelen! Inmiddels een welbekende traditie. Zes teams, zes spellen en héél véél water. Een greep uit het aanbod: appels happen (uit een emmer water), watertrefbal, watervolleybal en sponzen gooien. De winnaars mochten als eerste hun avondeten opscheppen. Bij het appels happen, moeilijker dan het voor velen leek, was Daniel absoluut de snelste. Zijn tactiek? Hoofd in de emmer gooien en gelijk happen. Bintou en Rose eindigden op een goede tweede en derde plek. Je moet het maar kunnen... Mocht er later deze week nog zo'n talent van pas komen, weten we ze te vinden!

Nu is iedereen zich aan het opfrissen voor het avondeten. Vanavond staat er weer een spannend spel op het programma. We kijken er naar uit!

Willen jullie mee bidden dat er dit kamp niemand ziek wordt en er geen ongelukken gebeuren? Tot de volgende update!