kinderkamp1 | donderdag 25-07-2019

Woensdag

Het was gezellig warm gisteren! Het zwembad is goed tot zijn recht gekomen. Maar in de ochtend was het natuurlijk eerst tijd voor het ochtendprogramma. Deze keer niet in het superheldencentrum, maar in het bos. De onderbouwgroepen liepen eerst naar de zandvlakte en moesten via enveloppen aan de bomen hun weg terug naar het kamp vinden. De bovenbouw vertrok een voor een vanaf het Mussennest en moest met een kaart en kompas de weg door het bos vinden. De groepen ontdekten tijdens deze tocht steeds meer over het verhaal van Esther. Er werden toneelstukjes opgevoerd door de leiding en de kinderen deden opdrachten, zoals een rebus en een quiz. Zo kwamen we erachter dat Esther heel veel moed had. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar we kunnen vertrouwen op God en elkaar helpen.

De middag was gevuld met leuke spelletjes. Dit jaar waren we goed voorbereid op de hitte. Asha, onze teamchef sport en spel had allemaal spelletjes in de schaduw voor ons waarin we behendigheid konden oefenen. Bente, Charlotte en Heinze hebben geschminkt en Joëlle, Martijn en Gerben hebben nagels gelakt. Ook ging elke groep nog even het zwembad in om verkoeling te zoeken.

Tijdens het eten zijn we lekker buiten gebleven, want ons keukenteam had een heerlijke barbecuemaaltijd voor ons klaar staan. Naast superknakkers en captainburgers was er salade, broodjes, fruit en nog veel meer! Dit keer was er niet een groepje dat corvee had, maar was het vrijwilligerscorvee. Gelukkig is het zo gezellig met onze queen corvee Celeste, dat er meer dan genoeg kinderen waren die wilden helpen.

In de avond hebben we gekeken naar het Mussennestjournaal. Jullie kunnen dat hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=aRDn2ZD20as&feature=youtu.be

Tijdens het schemerspel verzamelde de onderbouw superheldenkwartetten. Het was natuurlijk al een beetje donker, maar er hingen lampjes in de bomen om de kwartetten te kunnen vinden. De kinderen deden super enthousiast mee en de leiding net zo. De bovenbouw ging net wat later het bos in. Zij kwamen in het bos mensen tegen die gered moesten worden, omdat er bijvoorbeeld een boom op hun was gevallen of ze hoog in de boom zaten en er niet meer uit kwamen. Gelukkig waren er ook mensen in het bos bij wie er superkrachten verdiend konden worden om deze mensen te redden. We moesten wel oppassen voor de tikkers die de superkrachten af konden pakken. Om dat te voorkomen moesten de groepjes snel in een rondje gaan staan met de handen vast. Een goede tactiek als je een beetje bang was, was om het hele bos in een rondje door te lopen, zodat de tikkers geen schijn van kans hadden en heel hard te zingen: “bang zijn is niet stom!”

Na deze spellen was iedereen eigenlijk al te moe om te keten en zijn we lekker gaan slapen!

Vandaag is het weer lekker warm en zonnig, maar ons programma is er helemaal op afgestemd. Later horen jullie meer!