brugkamp2 |

Brugkamp 2 - Dinsdag

Deze week zit eigenlijk vol hoogtepunten. Elke dag is er weer een onderdeel waar de tieners steeds al om gezeurd hebben. Eerst het nachtspel, toen het smokkelspel, toen de BBQ, en vandaag was het de beurt aan het bezoekje aan Ede! Het moment dat eindelijk die snoepvoorraden weer bijgevuld konden worden en bezoekjes aan de Mac gebracht werden. 

Toen dit nieuws bij het ontbijt verteld werd, werd Hoofdleider Merith met een luid gejuich onthaald. Er werden nog broodzakjes uitgedeeld zodat tieners de mogelijkheid hadden een lunchpakketje te maken, maar die werd maar door een enkeling benut. De meesten wisten "toch al wel dat ze dat niet op gingen eten, als je ook naar de Mac en het Kruidvat kon". Na de dag geopend te hebben met een aantal liedjes en een steen-papier-schaar battle, kon de grote 'Ede-operatie' beginnen. Met een aantal geleende auto's van kinderkamp reden we met 6 leiding sterk steeds shifts van 3/4 kinderen naar Ede. Daar konden ze fanatiek meespelen aan een 'Crazy 88'. De raarste opdrachten werden uitgevoerd; van nagels lakkken, achterop de fiets springen bij iemand, of op de foto met een mevrouw met bloemetjesjurk, tot aan een voorbijganger ten huwelijk vragen: niets was te gek voor deze te gekke tieners. 

Moe, een tikkeltje misselijk, maar voldaan werden de tieners na zo'n 2 uur weer teruggereden naar het kamphuis. Hier konden ze even lekker tafeltennissen, badmintonnen, kletsen en douchen, waarna het weer tijd was voor de groepjestijd! Het volgende onderdeel van de wapenrusting was aan de beurt, namelijk het Pantser van de Gerechtigheid. Dit werd gekoppeld aan het goede doel van deze week, wat 's avonds ook weer terug zou komen...
We willen dit moment graag gebruiken om het eerste kleine groepje aan u voor te stellen: niemand minder dan Team Paars! Onder leiding van Nathan en Melanie hebben deze toppers al meerdere spelleng gewonnen. Bovenaan dit stuk kunt u Team Paars bewonderen.

Omdat iedereen eigenlijk nog vol zat van alle aankopen in Ede hebben we 's avonds genoten van een boterhammetje en restjes van de BBQ (#antivoedselverspilling). Het was erg duidelijk dat de leiding allemaal niet helemaal op hetzelfde energieniveau zat als de tieners op dit moment, die allemaal zaten te stuiteren van een lekkere suikerkick. De perfecte gelegenheid voor een filmavondje! Met kussens en banken werd de zaal verbouwd, zodat iedereen onder het genot van bakken popcorn de film Up kon bewonderen. 

Als afsluiter was er natuurlijk weer een dagsluiting. Maar dit was er niet zomaar eentje: er waren 2 bijzondere gasten in ons midden vanavond, namelijk het echtpaar van de stichting waar we deze week voor sparen! Bep en Louis Brosky werken al meer dan 30 jaar in Marokko met gehandicapte kinderen. Ze bieden deze kinderen een kans op onderwijs, onderdak en verschillende activiteiten. De kids hadden in hun kleine groepje al nagedacht over vragen die ze wilden stellen, dus zodra Louis vooraan ging zitten schoten de handen de lucht in. Na meer dan drie kwartier aandachtig geluisterd te hebben, moesten we er toch echt een einde aan breien, want anders hadden we er waarschijnlijk nog uren gezeten! Louis vertelde prachtige verhalen, waarbij alle tieners aan zijn lippen hingen. Hopelijk hebben de tieners nog geld over na Ede en zullen we een mooi bedrag voor Bep en Louis ophalen!