brugkamp2 | vrijdag 02-08-2019

Brugkamp 2 - Donderdag

Vandaag was de volgorde een beetje anders dan anders. Eerst mochten we allemaal een uur langer uitslapen. Vanaf 10 uur stond er vervolgens een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar in de grote zaal. De keuken had zich erg uitgesloofd: croissantjes, afbakbroodjes, fruitsalade, crackers, beschuitjes, eitjes; wat je maar kon bedenken. Tussen 10 en 11 mocht je zelf komen om eens langs te lopen. 

Aansluitend was de dagopening, inclusief mopje, zingen en vlog, waarna we gelijk doorgingen naar de kleine groepjes. Hierin hebben we gesproken over de gordel van de waarheid. Toen gingen we gelijk door naar de lunch. Alles ging vlot verder, want er stond een spectaculair middagprogramma op ons te wachten. Nadat we onze buiken goed vol hadden gegeten, voldoende krachten hadden opgespaard, werd de oudste kleding uit de tas getrokken. Het was tijd voor: De Dirty Games. De leiding had alles uit de kast gehaald: verf, olie, zeep, zand, modder, meel; het kon niet gek genoeg! Verven met je voorhoofd, kwalleballen, modderworstelen, verftwister, meel in ballonnen en een heuse zeep/water/olieglijbaan. Veel tieners waren nog nooit zó vies geweest, overal zag je glimmende oogjes. Aan het einde moest iedereen even onder de tuinslang, zodat men nog een beetje schoongespoeld naar binnen kon om te douchen (mislukt). Overal lagen grote plassen zwart water, blauwe verfvlekken op de muur, zandhopen in de douche. Maar vele handen maken licht werk en nadat we gegeten hadden was het binnen no time weer allemaal spik en span. 

De tieners speelden nog een spel, terwijl een deel van de leiding zich klaarmaakte voor de tweede praiseavond. Het was een spannende avond, waarin mensen zich kwetsbaar, open en eerlijk hebben opgesteld. Er zijn weer liedjes gezongen en er is Over de Streep gedaan. Wat knap dat die tieners zich zo open durfden te stellen! Aan het eind was er nog tijd om na te praten in groepjes of om buiten in de kring nog liedjes te zingen. Hier werd uitgebreid gebruik van gemaakt. 

Na deze drukke dag was het tijd om te gaan slapen: het laatste nachtje...

PS. Het voorstellen van de groepjes is nog niet helemaal gelukt, maar daar gaan we vrolijk mee verder!!! Bovenaan deze blog kan u Team Geel bewonderen (op de picknicktafel), oner leiding van Leanne en Martijn, samen met hun mascotte de Badeend. Naast Geel staat hier ook Team Groen, met als leiding Luc en Juliette (in de boom). Hét slimste team, want ze kraken alle raadsels vanuit de keuken!