jeugdkamp2 | woensdag 04-08-2021

Mind your step

"God save our gracious Queen, Long live our noble Queen, God save the Queen" - Brits volkslied

Van het ene engelstalig land, naar het andere. Op maandag landden wij in Groot-Brittannie dus starten wij de ochtend met witte bonen in tomatensaus, scrambled eggs en bacon (meegesmokkeld uit Amerika). 
We spraken met elkaar tijdens de kickstarts over het thema: Mind your step! Hoe is het met jouw reis met God? Zegt iemand wel eens tegen jou "mind your step" om je dichtbij God te houden? 

Tijdens het ochtendprogramma werd het goede doel bekend: paam laafi in Burkina Faso. Een organisatie die in Ouagadougou (de hoofdstad) voorziet in medische hulp voor mensen die de zorg niet kunnen betalen. De tieners zamelen geld in voor dit doel gedurende de week door snoepjes en drinken in het snoepwinkeltje te kopen. De tikkies die binnen komen worden door de leiding verdubbeld. Daarnaast zullen ze in de rest van de week ook nog op andere manieren geld kunnen verdienen voor deze organisatie. Mocht u een kijkje willen nemen op de site van het goede doel: http://www.paamlaafi.org

Ook werd er voor het eerst mee gedaan aan de workshops. Er werd gebokst, gefilosofeerd en gepraat over God en onszelf.

Na dit inhoudelijke ochtendprogramma was het tijd voor de lunch. Krachtvoer was nodig want we gingen meteen door met Expeditie Robinson! Wat een avontuur!

Tijdens expeditie robinson werd er gestreden om de titel van de beste avonturier. Door middel van een enorme proef. Zo snel mogelijk moesten de deelnemers rekensommen maken, een moerasoversteek en eetproeven doen, blaaspijp schieten en zo nog veel meer. Vooral het eten van slakken werd erg van genoten!

Na Expeditie Robinson wachtten ons een heerlijke maaltijd, lekkere aardappels met veel groente en overheerlijke gehaktballen.

Om vervolgens de dag inhoudelijk af te sluiten rond het kampvuur met verschillende stellingen over op welke manier wij dicht bij God kunnen blijven. Er werden vervolgens lekker marshmallows gegeten en tot in de late uurtjes werd doorgebabbeld over de wilde avonturen van onze reis met God.

Op dinsdag landen we in het land van ons goede doel. We gaan back to basics in Burkina Faso!

Meer fotos