Programma Topkamp

het Topkamp is een avontuurlijke reis waarbij we uitdagende activiteiten combineren met een verdiepend inhoudelijk programma rondom jouw identiteit, geloof en belangrijke onderwerpen in je leven.

We vertrekken vanuit Nederland met busjes en overnachten onderweg voor we in Gunnerud aankomen waar ons avontuur op de rivier begint. We bouwen zelf een houtvlot van stammen en touwen en varen daarna met dit vlot op de rivier Klarälven in Värmland, Zweden. Een avontuur en een belevenis om nooit te vergeten. We maken een tocht van 50 km en genieten onderweg van het prachtige landschap.

Deze houtvlottocht is een avontuur voor jongeren die graag in de natuur vertoeven, die het spannend vinden om nieuwe dingen te beleven en die niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken. Vooral het waterpeil van de rivier zorgt voor verschillende voorwaarden en omstandigheden, maar ook het weer en de wind spelen uiteraard een belangrijke rol. Het gaat altijd om kalm stromend water met een snelheid van ca. 1-3 km/uur, maar ook de meest stille wateren kunnen verrassingen bieden in de vorm van stenen, zandbanken, tegenstromen en dergelijke. Het is ook een avontuur op zich om het bijna 2 ton zware vlot uit de stroom naar de oever te peddelen. Natuurlijk nemen we daarvoor ook enkele kano's mee.

Onderweg bepalen we zelf de dagelijkse etappes die ook afhankelijk van de heersende omstandigheden (weer en stroming) tijdens onze reis.

De laatste dagen van de reis bezoeken we tijdens onze terugreis een aantal mooie plekken die ons helpen om alle ervaringen te laten bezinken en met elkaar als groep deze bijzondere reis af te sluiten.

Topkamp 2020

De datums voor 2020 zijn nog onder voorbehoud!

week 30
17 juli 2020 25 juli 2020