| zondag 04-06-2017

Waar begint jouw dominoeffect?

Wat is het gaaf om elk jaar weer te zien dat oud-deelnemers de stap zetten om kampleiding te worden! Voor sommigen is dat een hele logische stap na soms wel meer dan 10 jaar als deelnemer mee te zijn geweest. Voor anderen is het juist een hele bewuste keus om hun talent in te zetten om wat ze zelf hebben ervaren ook door te geven aan anderen. Van ontvanger een uitdeler worden. Dat is het mooiste om te zien.

We zeggen wel eens dat de kampleiders veel belangrijker zijn dan de programma's en de activiteiten. Want die vergeet je als deelnemer vaak weer. Maar de oprechte aandacht, de humor en de vriendelijkheid en zorgzaamheid van een kampleider kan je je hele leven bijblijven. De impact die een kampleider kan hebben mag dan ook niet worden onderschat.

Dominoeffect

Op een bepaalde manier ben je als kampleider een dominosteentje dat een dominoeffect teweeg kan brengen. In het filmpje hieronder zie je heel treffend dat je zelfs als klein dominosteentje een enorme impact kan hebben. En dat doet me denken aan pinksteren. Met pinksteren gaf God het estafettestokje op een bepaalde manier door aan de kerk. Als volgelingen van Jezus mogen we onderdeel zijn van het dominoeffect. En of je jezelf nou een klein steentje voelt of een hele grote, net zoals in het filmpje is de impact die we kunnen hebben enorm!

Er zijn zoveel levens van kinderen en jongeren positief beinvloed door de zomerkampen. Er zijn zoveel jongeren die echt zichzelf konden zijn en soms voor het eerst hun verhaal konden doen. Maar ook onderdeel worden van een groep die zo verschillend is maar waarin iedereen elkaar accepteert. Of het ontdekken van je talenten odat je er op kamp de ruimte voor krijgt. Het onder de indruk raken van God omdat hij de bossen en de natuur zo mooi heeft gemaakt.

De kampweken zijn weken met een enorme impact. En als kampleider ben je een onmisbaar dominosteentje in het geheel. God zet met zijn Geest de steentjes in beweging. En daarna? Wordt het onvergetelijk!