Update!

Nog benieuwd naar de girls- & boysnight van dinsdag? We vertellen je er kort wat over!
De meiden hebben een heerlijke broodje shoarma gegeten, tussendoor lekker gezongen en 's avonds genoten van chocolade en thee. We bespraken de vrouwen Eva, Lea, Ester en Abigaïl om te kijken hoe God in hun levens heeft gewerkt. Later keken we ook zelf in een spiegel om te ontdekken hoe God ons bedoeld heeft. Uiteindelijk mochten we elkaar bemoedigen en leerden we elkaar echt beter kennen (zonder filter!).
De mannen hebben genoten van een bourgondische avond. De barbecue stond aan, kampvuur knetterde goed en een diep gesprek maakten de avond compleet.

Woensdagochtend konden de jongeren weer een workshop bezoeken en startte we de dag met een paar aanbiddingsliederen. Opnieuw onder leiding van de band die alleen uit deelnemers bestaat!!! In de middag hebben we de handen uit de mouwen gestoken en hebben we ons opgesplitst in vier groepen om in Ede en omgeving in actie te komen. Ja, je raadt het al: Kamp-in-actie! Gezellig met ouderen op een terras genieten van de redelijk zonnige dag, we organiseerden een zeskamp voor (en uiteindelijk met) vluchtelingjongeren en een paar meiden hebben een oudere vrouw geholpen met inpakken voor haar verhuizing. Zo hebben we deze mensen een onvergetelijke dag kunnen bezorgen.

In de avond hebben we genoten van een heerlijke barbecue waarbij iedereen er op z'n best uitzag. Wat een prachtige pareltjes! Een paar momentjes later schoven we aan bij het knusse kampvuur. Kampliedjes maakten de sfeer, het kruis raakte ons hart. Naar aanleiding van een kort praatje van Remko mochten de jongeren op het kruis namelijk een (nep)kaarsje plaatsen op het kruis. Het uiteindelijk beeld gaf een prachtige weergave van jongeren waarbij te zien is dat zij samen, ook tijdens deze kampweek, verdieping zoeken in hun geloof.

Vandaag startte we de dag met opnieuw een aanbiddingsmoment en sprak Richard (hoofdleiding) ons toe. De boodschap in één zin: we zijn allemaal gebroken en hebben scheurtjes in ons leven, alsnog kan en wil God door jou heen werken. Door ons te omgeven met God kunnen we namelijk een geur, spiegel en brief zijn voor de mensen om ons heen. Vanmiddag hadden we een actieve en (vieze) middag, want de zogenaamde "dirty games" stonden op het programma. Van zelf appelsap maken tot lasergamen tot een parcour afleggen met een modderbad.
Twee meiden delen hun ervaring:
"Ik heb het dit jaar beter ervaren dan vorig jaar, omdat er net wat minder van dezelfde spellen waren. Vorig jaar was het doel van elk spel om vies te worden (volgens de leiding) en nu was het meer survival en dan waar je extreem vies van werd".
- Emma

"Ik vond het net als vorig jaar heel erg leuk! Gewoon lekker vies worden en daarna heerlijk douchen. Jammer dat het wat minder warm weer was, maar zo erg was dat nou ook weer niet. Leuk dat we ook gingen boogschieten en andere spelletjes waarbij je niet vies werd. Het verf-op-elkaar-gooien tijdens de pauze vond ik denk ik wel een van de leukste dingen :)"
- Ruby

Vanavond hebben we bonte-avond en het welbekende nachtspel! En dan is het morgen alweer zo ver... Maar daar denken we nu nog even niet aan.
Tot morgen!