algemeen |

Voorzichtig positief, interesselijst geopend

Goed nieuws! De komende weken zal er meer duidelijkheid komen over de zomerkampen. We zijn daarbij al voorzichtig positief over de kampen voor kinderen t/m 12 jaar. Voor de groep van 13 tot 18 zijn we nog in gesprek.

We werken binnen het Steunpunt Kindervakanties hard aan een bruikbaar en duidelijk protocol voor de kampen voor de hele branche van kindervakantiekampen. Over dit protocol is contact met het ministerie van VWS en het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en HISWA-Recron m.b.t. de groepsaccomodaties.

We vinden het belangrijk om straks kamp te kunnen houden vanuit een breed gesteunde afspraken om de kampen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Het uitgangspunt van alle samenwerkende kamporganisaties is nog steeds dat we begin juni duidelijkheid willen geven over de zomerkampen van 2020. We verwachten op 9 juni definitief te horen of het kampprotocol is goedgekeurd waarmee we dit jaar de kampen kunnen organiseren.

We verwachten veel interesse zodra er duidelijkheid komt over de kampen. Daarom nodigen we u uit om uw kind aan te melden om daarmee uw interesse nu al kenbaar te maken. Een aanmelding op de interesselijst is vrijblijvend en biedt dus geen verplichting om ook daadwerkelijk een kamp te boeken. We nemen vervolgens contact met u op zodra we u meer kunnen vertellen over de deelname van uw kind.