“Ik ga dit nooit vergeten!”

Vandaag was een dag anders dan alle anderen! Geen vooraf bepaald programma, maar een groot rad wat bepaalde wat we wanneer deden. Alle onderdelen van de dag hadden een nummer, en het nummer dat werd gedraaid op het rad: dat gingen we doen.
De gevolgen waren een knotsgekke dag waarop we van verbazing in verbazing vielen met elkaar. Zo begonnen we met het snoepwinkeltje en deden we daarna lekker ochtendgymnastiek. Ondertussen was iedereen aardig hongerig en dat kwam goed uit want het volgende onderdeel was patat! Zo gebeurde het dat we om kwart over 10 ’s ochtends met z’n 64-en in totaal 17,5 kilo patat hebben opgegeten. Bijna alle tieners vonden het wel voor herhaling vatbaar! Één tiener liet zich zelf de uitspraak ontlokken: “Ik ga dit nooit vergeten”, en dat is toch waarom we onvergetelijke zomerkampen heten ;).

Na de avondmaaltijd werd het onderdeel “naar bed gaan” gedraaid. Dit betekende tandenpoetsen, pyjama aan en in bed liggen, om 12 uur ’s middags wel te verstaan. Dit korte dutje (zo’n vijf minuten) werd ruw onderbroken door een kussengevecht tussen de jongens en de meiden.
Voor de rest van de dag besloten we, ook gezien het warme weer, iets meer te sturen in het programma. Zo hebben we gezamenlijke zonnebrandinsmeermomenten, worden alle eettafels steeds in de schaduw gezet en houden we ook goed onze omgeving in de gaten. Ook toen duidelijk werd dat verderop op de Veluwe een brand was uitgebroken, bleek na contact met de hulpdiensten dat er geen aanleiding was om ons zorgen te maken. We zijn dus waakzaam voor de mogelijke gevaren die gepaard gaan met het warme weer van deze week.
Na de middag hebben we nog levend stratego gespeeld (altijd succesvol!) en uiteraard ontbeten. Nu zijn de tieners in de groepjestijd na het “ochtendprogramma” waar is gesproken over wie Jezus is. Het is mooi om te zien hoe tieners worden aangesproken door gesprekken in de groep, avondsluitingen van leiding of nummers die we met elkaar zingen. Bid u met ons mee dat de tieners mogen ervaren dat Jezus hun redder is?

Voor nu wens ik u een goede avond vanuit een warm, gezellig en ietwat verward Tienerkamp!

24 jul 2018 - 00:00
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
“Ik ga dit nooit vergeten!” 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!