Dinsdag TK 1 - Onder ede

Nu de dinsdag achter ons ligt, zijn we de tweede helft van de kampweek ingeslagen. Onvoorstelbaar dat over iets meer dan 48 uur het kampterrein weer leeg is. Maar voor nu een terugblik op de dag van gisteren.

Gisterochtend zongen we met elkaar. Ontzettend leuk was dat ook drie tieners mee de muziek leidden. Hierna vertelde Christiaan over Jezus en waarom Hij naar de aarde is toegekomen: om herstel te brengen. 

Bij de lunch was er voor een drietal leiding een bijzonder moment zij kregen een jogginbroek (10x) of een trui (5x) van de stichting omdat ze een lustrum als kampleiding vierden. Of ze die kleding met dit warme weer veel zullen dragen, is een tweede.

In de middag fietsten we naar Ede. Daar was tijd om een heerlijk ijsje te halen, rond te slenteren door de winkelstraten én een leuk ruilspel te spelen. Voor een hartvormig sponsje moest een zo waardevol mogelijk object worden ingeruild. Er kwamen groepen terug met watermeloenen, zelfbedrukte kaarten, opblaasbare merchandise en goed gevulde magen. Die werden 's avonds nog even extra goed gevuld met lekkere pannekoeken.

's Avonds werd de sfeer een stuk grimmiger toen ons het nieuws bereikte dat er een moord op het terrein had plaatsgevonden. Na het onderzoeken van de crime scene moesten de tieners leiding onder ede ondervragen om er achter te komen wat er precies was gebeurd. Een leuk spel dat eindigde met een spectaculaire foto-finish (waar dan weer helaas geen foto van is).

Tot slot hebben we gisteravond funshops gehad waar weer voor elke tiener wat wils was, ook deze avond was dat weer erg geslaagd. Twee deelnemers plakten er nog een programmaonderdeel aan vast. Zij liepen stage bij de leiding tijdens de slaapwacht om hun mede-deelnemers zich koest te laten houden. Hun intimiderende hoofddeksel (zie foto) ten spijt, zal er nog wel wat oefening nodig zijn was de gezamenlijke conclusie.

Voor vandaag en donderdag en vrijdag voeren we zoals al aangegeven een aangepast programma. We eten binnen, verplaatsen spellen naar de beschutting van het bos en korten spellen ook in. Daarbij is het een groot voordeel dat het kampgebouw zelf nog redelijk koel is. Bidt u met ons mee voor een veilig vervolg van de week en creativiteit en wijsheid in het aanpassen van het programma, waar dat nodig is?

Groeten vanaf de Peppelenburg!

 

24 jul 2019 - 14:45

Meer fotos

, , ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!