Brugkamp 2 - Zaterdag

Na maandenlang binnen opgesloten te zitten en de meest saaie tijd ooit doorgemaakt te hebben, is het dan nu eindelijk zo ver: Brugkamp gaat van start! Uiteraard met wat extra (maat)regeltjes, maar dat laten we de pret niet drukken. Het begon al op een nieuwe manier: in een lijn stonden alle tieners met hun hebben en houden de route te doorlopen. Na de gezondheidscheck en een pitstop bij de keuken, was het tijd om afscheid te nemen van de ouders. Aan de ene kant jammer dat de ouders zo het prachtige terrein (inclusief alle kleurige aankleding - ons weekthema is namelijk Kleur) niet konden zien, maar ergens had het ook wel zijn voordelen: zo kon je gelijk even de eerste vijf minuutjes kletsen met die nieuwe leiding en leerde je gelijk nieuwe deelnemers kennen. 

De keuken, bestaande uit 3 topvrouwen, was intussen al lekker aan het bakken en braden. Zodra alle tieners binnen waren, konden we dus gelijk aanschuiven. Een heer-lijk broodje hamburger stond al op ons te wachten. Met zo'n lekkere bodem konden we gelijk door met het eerste kennismakingsspel. Hoe kan je zo'n kampweek nou anders beginnen? We startten met het leren kennen van je eigen groepje. (Meestal) vijf jongens en vijf meisjes, die gekoppeld zijn aan twee leiding. Hiermee zal je de rest van de week nog veel optrekken: elke dag hebben we groepjestijd, je eet met je groep aan tafel én veel spellen speel je in je eigen groepje. Toch wel handig om die namen vast te kennen dus! Maar uiteraard gingen we nog een stapje verder en werden er ook spellen gespeeld om alle andere namen van het kamp te leren. 

De avond hebben we, zoals we elke dag gaan doen, rustig afgesloten met een dagsluiting. Hierin zingen we een paar liederen en luisteren we naar een Heilige Herrie (a.k.a. normaal popliedje waar je een christelijke boodschap uit kan filteren). 

En zo vloog de eerste dag (vooral namiddag en avond) al voorbij. Man, wat ben ik blij dat alle tieners er weer zijn! Het terrein is weer gevuld met kwetterende stemmetjes en een hoop gegiegel. Het volleybalveld en de tafeltennistafel werden al goed benut, en er werden zelfs potjes "10 tellen in de rimboe" gespeeld! (Goed om te zien dat ze dat nog steeds kennen, 10 jaar nadat ik dit op de basisschool fanatiek speelde ;) Volgens mij mogen ze de komende dagen nog wel meer uitgeput worden, want ik zit hier met moeite de meiden stil te krijgen (terwijl het toch wel de hoogste tijd is dat ze hun rust pakken). Nou ja, veel anders kan je ook niet verwachten van je eerste avond op kamp misschien. 

Lieve ouders, verzorgers, grootouders, broers, zussen, andere belangstellenden, leuk dat u dit leest! Ik ben Juliette, 1 van de leiding hier op Brugkamp en zal proberen jullie deze week zo goed mogelijk op de hoogte te houden d.m.v. deze blogs. Uiteraard zal ik enkele details weglaten, die mag u aan het eind van de week zelf aan uw kind vragen!

Welterusten, en tot morgen!

25 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Zaterdagmiddag 28 juli 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!