Eerste dag Kinderkamp 2 begonnen.

Eindelijk is het zover, het kamp gaat beginnen! De kinderen hebben er lang naar uitgekeken, de leiding ook. 

Het is een feestje als de kinderen aankomen. Veel kinderen hebben al kleding aan dat perfect past bij de kleur van hun groepje. Er wordt kennisgemaakt, afscheid genomen en daarna door naar de slaapzaal om een bed uit te kiezen en op te maken. Het is tijd om bij elkaar te komen in de grote gele tent, voor de opening van ons kamp. Eerst worden alle ruim 200 handen gewassen. Even onderdompelen in sop, wrijven en droog wapperen. Hier horen we welke regels we hebben, welke dingen belangrijk zijn, waar het deze week over gaat. Ook zingen we ons kamplied van deze week over de tien geboden.

Daarna oefenen we wat we moeten doen als er brand is met een ontruimingsoefening. Wat opvalt is dat de kinderen supersnel zijn, in een mum van tijd zit iedereen op het grote veld. 

Na het avondeten - wat tot teleurstelling van sommigen bestaat uit gezonde Hollandse boterhammen en broodjes knakworst - is het tijd om elkaar nog wat beter te leren kennen: de kennismakingspellen. Wat is het gezellig met elkaar. We leren elkaars namen nog beter onthouden, we horen van alles over elkaar, we werken samen en we maken ook een groepsfoto. Als we bij het laatste spel aankomen, is het al bijna donker. Dat betekent dat het ook al bijna bedtijd is. We krijgen nog een lijst met opdrachten: pyjama aantrekken, je wordt gecontroleerd op teken, tandenpoetsen… en daarna lekker in je bed gaan liggen en natúúrlijk ook proberen te slapen. Uiteindelijk lukt dat bij alle groepjes. 

De volgende morgen moeten we tot 8.15 in ons bed blijven. Sommigen konden nog geen klok kijken en hielpen de leiding om om 5.00uur al wakker te worden. Daarna gaan we aankleden, handen wassen en aan tafel. De mensen van het keukenteam hebben weer stapels boterhammen voor ons gesmeerd. Handig, dat hoeven we niet eens zelf te doen… Na het heerlijke ontbijt heeft er één groepje corvee, de rest van de kinderen gaat de slaapzalen opruimen: bed opmaken, zorgen dat er geen losse dingen meer op de grond liggen en vegen. 

Voordat we de grote gele tent ingaan, wassen we weer onze handen in de bekende emmers met sop. Daarna horen we over de eerste 2 van Gods tien geboden: ‘Vereer geen andere goden’ en ‘Maak geen beelden van God’. Na de pauze verdelen we ons in onderbouw en bovenbouw. De onderbouw leest met hun eigen groepje het verhaal van het gouden kalf in de bijbel. Daarna doen ze een toneelstukje, de meeste groepjes hebben ook tijd om nog opdrachten in hun kampboekje te maken. De bovenbouw zit per groep in een grote kring en gaat met elkaar in gesprek over de geboden.

Na de lunch - de heerlijke gesmeerde boterhammen - wordt de snoepwinkel geopend. Er staat een enorme rij, maar we zijn geduldig, en het wachten wordt beloond met zoete lekkernijen. Vervolgens maken we ons klaar voor een speurtocht in het bos: we trekken en lange broek aan o.a. tegen de teken die daar leven. Tijdens de speurtocht moeten we allerlei opdrachten doen. Als echt soldaten drukken we ons op, doen we een groot aantal kniebuigingen en moeten we de sporen van dieren herkennen.

We hebben het naar ons zin! 

 

 

26 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

2020:07:25 17:22:07, 2020:07:25 17:22:07, 2020:07:26 11:33:51, 2020:07:26 11:33:35, 2020:07:25 17:22:13

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!