Brugkamp 2 - Maandag

Hoe veel er de eerste nacht gekeet werd, hoe weinig het de tweede nacht gebeurde. Ik denk dat het kwartje gevallen was: zo handig is het niet om aan het begin je energie er doorheen te jassen. Toen 's ochtends de wekker ging, lagen alle tieners nog op één oor. Behalve twee van de meiden, die mij trots een ontbijtje op bed kwamen brengen?! 

Tijdens het ontbijt kwam er een mededeling vanuit de keuken, die niet bij iedereen in de smaak viel: vandaag is het een vega-dag op alle kampen! De meerderheid begon erg sceptisch, maar aan het einde van de dag durf ik te beweren dat een aantal hun mening over vegetarisch eten toch wel bijgesteld heeft. Met zo'n goede keuken wordt dus blijkbaar "zelfs" vegetarisch eten met smaak opgegeten!

Ook vandaag stonden er weer een paar topspellen op het programma. 's Ochtends viel er nog weer een enkel buitje, dus gelukkig speelden we ditmaal een spel binnen! Het befaamde minute-to-win-it: in vier teams moesten ze, met een spannend muziekje op de achtergrond, steeds kleine spelletjes in één minuut proberen te winnen. Met Luc als presentator was het ook dit jaar weer een daverend succes.  

Het tweede spel vandaag was gebaseerd op een bekende trend van de afgelopen jaren: de vloer is lava. In spelvorm moest elk team zónder de grond te raken de overkant bereiken. Voor het ene team een lastige uitdaging, het andere team leek vleugels te hebben en vloog naar de overkant. 

Toen veel van de energie eruit gespeeld was, was het tijd voor de groepjestijd. Na een vlog van Maurin werden er serieuze onderwerpen aangekaart, over gepest worden en opkomen voor mensen die je gepest ziet worden. Het was heel mooi om te zien hoe open de tieners nu al waren, en hoe respectvol ze reageerden op elkaar. 

Toen ze allemaal uitgepraat, gedoucht en (vega!!) gegeten hadden, was het tijd voor het laatste spel van de avond: Levend Kwartet! Het was het eerste spel in het bus, dus de lange broeken en dichte schoenen werden uit de tas getrokken om ons te wapenen tegen teken. Helemaal opgeladen sprintten ze het bos weer door, opzoek naar de andere groepjes om hun voorwerpen te stelen. De frustratie zat hoog bij sommige mensen, want wanneer je dacht bijna een kwartet te hebben, werd er voor je neus weer eentje gestolen. 

De dag sloten we zoals altijd weer af met een rustige dagsluiting: Maurin zong, samen met één van de tieners (!!) een paar rustige liedjes en we luisterden weer naar een heilige herrie: Fix You van Coldplay. Na een drukke dag waarin er hard gevoetbald, gerugbyd, gerend en gekletst was, werden doodmoe de bedden weer opgezocht. Klaar voor een nieuwe dag! 

28 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

, , ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!