Geen chaos zo fijn als kampchaos

Mocht u nooit zijn meegeweest met een kamp, weet dat de spontane momenten op kamp vaak het leukste zijn. Met elkaar massaal een liedje zingen, met veertig man een potje rond de tafel spelen, of dansen op hits die “eigenlijk echt te kinderachtig zijn”. Zo is de afwas de afgelopen jaren steevast de favoriete corveetaak van tieners vanwege de muziek die er gedraaid wordt.

Het zijn de momenten waarop je je even helemaal vertrouwd voelt op kamp en weg bent van alles waar je op school of thuis bezig moet zijn. Juist door ruimte te creëren voor gekke momenten en daar zelf als leiding in voor te gaan, hopen we dat de tieners weten dat ze écht zichzelf mogen zijn. En dat God onvoorwaardelijk van ze houdt zoals ze zijn.

Daarvoor is lol hebben ontzettend belangrijk. Zo ook gisteravond tijdens de funshops. Ruimte voor tieners om even zelf te kiezen wat ze wilden doen: bootcampen, een spelletje spelen, muziek maken of op verschillende manieren creatief bezig zijn. Voor veel tieners altijd fijn om in de week zelf een keuze te kunnen maken.

Vanmorgen zongen we met elkaar – wéér met luid volume – en luisterden we naar een verhaal van Hanno. Hanno heeft ons meegenomen door het evangelie en de Bijbel en verteld wat Jezus voor ons heeft gedaan. Met één simpele vraag: wat zou jij voor Jezus willen doen. Een vraag die makkelijker te stellen, dan te beantwoorden is.

Daarna werd de Bijbelkennis van de tieners “getest”, waarin ze in snelle tijd bijbelteksten moesten opzoeken. Leuk, én een manier om de tieners ook vertrouwder te maken met de Bijbel. Na de lunch – waar we nog wat overgebleven pannenkoeken konden verorberen – hebben we groepsfoto’s gemaakt. De resultaten daarvan ziet u waarschijnlijk aan het eind van de week.

Op moment van schrijven van deze weblog is het even een oase van rust op het terrein. De tieners zijn in het bos voor een groot bosspel en de keuken is weer een heerlijke maaltijd voor 69 hongerige monden aan het voorbereiden.

De rest van het programma van de dag hebben we creatief ingevuld. Omdat het kouder is dan gepland zijn we niet naar een zwemstrand gegaan maar doen we extra veel spellen en onderdelen vandaag. Dat vraagt wat creativiteit en aanpassingsvermogen hier en daar, maar zorgt hopelijk ook voor een hoop lol. En draagt daarmee bij aan een onvergetelijke week!

We zijn dankbaar voor het droge weer van de laatste twee dagen. Bid u mee dat dat ook de komende dagen zo blijft? En bovenal dat er inderdaad een sfeer mag zijn waar tieners zullen ervaren dat God onvoorwaardelijk van ze houdt!
Een chaotische groet vanuit Putten.

25 jul 2023 - 00:00

Meer fotos

, ,

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!