BK1 2023 Dinsdag & Woensdag

DINSDAGVandaag een hele volle dag! We hebben weer genoten van workshops!! Het blijft echt fantastisch om te zien hoeveel de tieners genieten tijdens deze momenten. Het zijn momenten waarop zowel leiding als tieners iets doen waar zij goed in zijn en dat geeft een hele gezellige sfeer. Er zijn heerlijke borrelhapjes gemaakt en ook was er een theater workshop, maar daarover later meer. ‘s Middags hebben we graan gehaald in Egypte, een soort escaperoom in het bos met grensposten, paspoorten en Jozef. Tijdens het eten bleek er in alle zakken geld te liggen wat de onderkoning er terug in had gestopt. In één van de zakken zat zelfs de zilveren beker van Jozef!! Hoe het afloopt met deze Benjamin horen we later deze week. ‘s Avonds hebben we genoten van onze eigen acteurs in het wandeltheater over Jozef. Hierbij was zelfs een echte put, een gevangenis en bewaking. Het was gaaf. Eenmaal terug op kamp was er een heuse pubquiz met zowel leuke feitjes over leiding als over Jozef en algemene kennis. De sfeer was gezellig met verschillende zitjes en niet te vergeten de borrelhapjes van de workshop. De deelnemers gingen moe en voldaan naar bed. Wat ze alleen niet wisten, was dat er (ondanks vele uitleg van de leiding dat het niet mocht van gemeente Ede) toch een nachtspel! Na 1,5u slaap zijn we de kamers op gegaan en zijn we gestart met het nachtspel. Jozef moest bevrijd worden uit de gevangenis en gelukkig kunnen we vertellen dat het is gelukt! :) Om 3 (!!) uur kwamen we terug op het kamp en stond er een broodje knak voor ons klaar en toen was het echt tijd om weer verder te slapen. 

WOENSDAGNa het uitslapen zijn de jongens en de meiden van elkaar gescheiden. Apart van elkaar genoten we van heerlijke pannenkoeken die ons fantastische keukenteam ‘s nachts tijdens het nachtspel heeft gebakken. Meer dan 200 pannenkoeken in 30 minuten helemaal op. Gelukkig kregen ze daar weer wat nieuwe energie van, want dat was na vannacht wel nodig. De jongens en meiden hielden apart een gave dienst met als thema ‘vriendschap’. De hele dag, tot aan het avondeten, bleven we in onze 2 groepen en dat gaf gezelligheid en ook rust onderling. De meiden kun je uren vermaken met nagellak, verf en wollen touwtjes. De jongens hebben de hele middag wegen, steden, kerken en zelfs metropoles gebouwd. Iedereen heeft erg genoten. We aten wraps en gingen beginnen met een sporttoernooi. Als we vooruit kijken naar morgen, zien we dat er veel regen is voorspeld. Bidt u met ons mee dat dit het programma niet teveel in de weg zal zitten? 

Bekijk de video van dinsdag en woensdag!

28 jul 2023 - 00:00
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
De waterspelen: een jarenoude traditie 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!