Zaterdagavond 28 juli

Een hele goede morgen! Na het kruip je rot spel van gisteravond was het al flink afgekoeld, wat niet zo erg was, want wat is nou een kamp zonder een lekkere warme trui? Na het afspoelen van alle zanderige benen en armen, hebben we nog wat gedronken en is de eerste dagsluiting geweest. Dit houdt in dat er is gezongen onder begeleiding van een heuse leiding-band. Aan het begin van het eerste nummer ging plots het brandalarm af! Er was zelfs overal rook te zien! Snel zijn wij naar buiten gegaan en heeft de leiding de taken kunnen uitvoeren die van te voren waren afgesproken. Gelukkig bleek het een oefening en was er dus niets aan de hand. Toen iedereen weer binnen was, gingen we verder met het zingen van wat liederen. Daarnaast is er geluisterd naar een zogenoemde 'heilige herrie': een "gewoon" nummer van de radio met een diepere betekenis. Deze keer: Don't You Worry Child, van Swedish House Maffia. Ook had een van de leiding, Ewoud, een vlog gemaakt waarin hij vertelde over zijn geloofsleven. Na de dagsluiting dachten veel kinderen dat het tijd was om te slapen. Maar niets was minder waar! Iedereen moest een lange broek en dichte schoenen aantrekken: het eerste echte nachtspel zal gaan plaatsvinden!!! Het was al goed donker... Een aantal leiding was ineens verdwenen en de speluitleg werd gegeven. Ieder groepje kreeg een papier met 5 dieren en een vraagteken er op. De bedoeling was dat de leiding geluid zouden maken, de kinderen hen zouden zoeken en dat zij zouden raden welk dier de leiding was! De 5 dieren waren redelijk goed te raden, alleen was er ook nog een 'mistery' die gevonden moest worden! Wanneer er aan de ene kant van het bos een schapengeluid kwam, kwam er vanaf de andere kant ineens ook dat geluid! Wat maf! Dit gebeurde ineens ook bij het varkensgeluid, bij het olifanten geluid, bij alle dieren geluiden! De kinderen vonden het maar gek... Een aantal hebben kunnen raden dat dit de 'mistery' was: een papegaai. Het spel was laat afgelopen, waardoor het daarna helaas toch echt bedtijd was. De voeten werden gewassen, tanden werden gepoetst en de laatste gesprekjes vonden plaats. Iedereen sliep.

Aangezien het te donker was om mooie foto's te maken, willen we deze kans grijpen om het eerste groepje aan u voor te stellen. Hierboven kunt u groepje Groen bewonderen, onder leiding van Leanne en André. In het kleine groepje openen we de dag even kort met elkaar, zoeken we 's middags de verdieping op en strijden we samen in enkele spellen voor de overwinning.

Nu is het de volgende ochtend en staat er weer een leuke dag voor de boeg. Voor nu eerst de tieners wakker maken en het plezier kan beginnen!!

29 jul 2018 - 07:53
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
Brugkamp 2 - Donderdag 2019

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!