|

Inspiratie & ontmoeting op de Trainingsdag 2017

Afgelopen zaterdag 20 mei mochten we weer onze jaarlijkse trainingsdag vieren met elkaar. Deze dag is altijd een feestelijk gebeuren want er komt de nodige positieve en creatieve energie vrij als je zoveel enthousiaste kampleiders bij elkaar zet. We mochten te gast zijn in op de campus van de Meerkerk in Hoofddorp, ook een van de kerken die ons als stichting al jarenlang ondersteunen.

De dag begon door een seminar van Matthijs Vlaardingerbroek over 'creatieve geloofsoverdracht'. Naast veel praktische creatieve voorbeelden heeft Matthijs ons ook opgeroepen om geen aardbeiensaus te zijn die probeert een spruitjeslucht te verhullen maar ketjap om deze wereld (en de kampen) helemaal te marineren met Gods liefde.

Hierna splitsten we op en beleefden de nieuwe kampleiders een clinic door Richard van Oosterhout. Veel onderwerpen en eye-openers passeerden hier de revue. Denk aan het kamp als snelkookpan, geen tijd om de kat uit de boom te kijken, het omgaan met irritaties en conflicten, afscheid nemen van deelnemers met pastorale zorg, maar ook je eigen bekwaamheid. Ben je er klaar voor om met jouw specifieke talent het team aan te vullen? De andere kampleiders werden intussen verder toegerust door Matthijs Vlaardingerbroek die in een masterclass inzoomde op jouzelf als kampleider. Met wat voor houding en bagage begin jij aan de kampweek?

We keken naar een bemoedigend filmpje over het dominoeffect waarbij zelfs een klein steentje iets groots in beweging kan zetten. Als kampleiders mogen we niet onderschatten wat voor positieve impact we hebben op het leven van de deelnemers

In het filmpje hieronder komen enkele oud-deelnemers aan het woord over de impact van de Onvergetelijke Zomerkampen op hun leven:

In de middag waren er keuzeworkshops vanuit RaiseUp. Erik Smit nam ons mee met een (nogal) interactieve workshop over Kids & Jongeren op een leuke manier aan het denken zetten. Wietske Noordzij ging in op pesten en groepsvorming. Hoe kunnen we zorgen dat ieder kind zich 'binnen de boot' voelt en veilig genoeg om helemaal zichzelf te zijn? Wat goed om met elkaar over deze onderwerpen bezig te zijn!

We sloten af met een wat sessies over de kampthema's van dit jaar maar mochten daarna aanschuiven voor een fantastische barbeque verzorgd door Slagerij Stronkhorst. Een mooi programma, maar het mooiste was nog wel de ontmoeting met elkaar om samen geinspireerd te worden en samen God te bidden om een zegen voor de kampen!

(Overigens: voor enkele kampen zoeken we nog dringend groepsleiding en keukenteamleden. Als u zich geroepen voelt dan bent u van harte welkom. Ook zoeken we nog dringend mensen die willen bidden voor de zomerkampen!)