kinderkamp1 | donderdag 26-07-2018

donderdag

Wat hebben we gegild gisteren! Jullie hadden al wat gelezen over het schemerspel, maar ook de bovenbouw is het bos ingegaan. De kinderen moesten boodschappen verzamelen bij verschillende posten, maar er waren ook koopjesjagers. Deze probeerden stiekem wat uit de mandjes te stelen! Als je in een kring ging staan mocht er niets afgepakt worden, maar van schrik stoven de groepjes soms uit elkaar. Terug op het terrein hebben we nog iets lekkers gegeten en toen naar bed!

Vanochtend heeft de keuken een heerlijk ontbijtbuffet voor ons verzorgd, nadat we heerlijk hadden uitgeslapen. Hierna was het weer tijd voor het ochtendprogramma. Deze keer hebben we het gehad over bidden voor jezelf. De boef, die we al eerder hebben gezien, kwam erachter dat het niet goed was dat hij een paard had gestolen. Hierna hebben we geleerd dat het vooral belangrijk is dat we bidden voor wat we nodig hebben en niet zozeer voor wat we heel graag allemaal zouden willen. In de kleine groepjes hebben we het hier nog verder over gehad. We hebben een stukje uit Lucas gelezen waarin Jezus bidt tot God. De bovenbouw is eerst allemaal even alleen gaan zitten om vragen voor zichzelf te beantwoorden, zoals 'wat zou je willen vragen aan God?'. Hierna hebben ze samen afgesloten.

In de middag hebben we vanwege de hitte besloten om op het terrein te blijven. Het was een super gezellige middag met schmink, afkoelen onder de sprinkler, het snoepwikkeltje, muziek en dans en natuurlijk heel veel water drinken. Met name de schmink was een groot succes, zoals jullie kunnen zien op de foto. De leiding Bente, Tirza, Eveline en Anne-Sophie zijn de hele middag in de weer geweest. En dat kwam goed uit, want we wilden er op ons best uit zien voor de bonte avond! Er komt van alles aan bod: zang, dans, muziek en nog heel wat andere creatieve uitspattingen. Ik zag net al dat er een bekertje water over het hoofd van de hoofdleiding ging tijdens een quiz, dus dat belooft wat. Vanavond geen gewoon journaal, maar het mussennestjournaal is tijdens de workshop journalistiek gemaakt door de kinderen zelf. Bekijk het hier: https://www.youtube.com/watch?v=awJLED2UkfU&feature=youtu.be

Gelukkig kan vanavond bijna iedereen er weer bij zijn. Vandaag hadden we namelijk een aantal zieke kinderen en leiding. De ouders van de kinderen die ziek zijn geworden zijn gebeld. We maken alles extra vaak schoon en vertroetelen de zieken zo goed dat de meesten zich na een paar uur al weer beter voelen.

Ik ga snel weer verder kijken naar de bonte avond! We zien jullie morgen!