Kinderkamp 1 - donderdag

Morgen komen jullie de kinderen alweer ophalen! Maar daar zijn we nu nog niet helemaal klaar voor. Er valt nog zoveel te ontdekken op dit eiland. Zoals gisteren, toen we het onbewoonde bos ingingen om de cijfercodes voor de schat te ontcijferen. Al snel kwamen we in het bos een tolweg tegen. De boswachter vroeg 2 muntjes, maar de leiding zei dat de kinderen 3 muntjes moesten betalen. Dat laatste muntje hadden ze nodig om ijsjes van te kopen. Dat voelde natuurlijk niet helemaal eerlijk. Het leek wel op het verhaal van Zacheüs en daarover ontdekten we steeds meer tijdens de tocht. Bij elk volgend punt lazen we een stukje van het verhaal en moest er een opdracht worden uitgevoerd, zoals zo hoog mogelijk springen (omdat Zacheüs erg klein was) of verstoppertje spelen (net als Zacheüs die zich verstopte in de boom). Ook stond er telkens een nieuw coördinaat op het briefje, waardoor we wisten waar we daarna heen moesten. Aan het einde van de tocht kreeg de leiding toch wel een beetje spijt van dat extra muntje en maakten ze het goed met de kinderen, want stelen is niet goed! Om het goed te maken kregen de kinderen een envelop met vragen waarmee ze de cijfercodes konden ontcijferen. Hiervoor moesten ze wel samenwerken met de andere groepen, want soms had het ene groepje nou net informatie die een andere groepje nodig had. Op de zandvlakte kon er nog lekker gespeeld worden en de lunch worden gegeten. En daarna weer terug naar kamp!

’s Middags was een lekkere chillmiddag. De kinderen die moe waren konden even op bed liggen. Er werd gekleurd, geknutseld, gespeeld en lekker gekletst. Ook konden de kinderen vast oefenen voor de bonte avond. Wie wilde kon mee doen met het grote steen-papier-schaartoernooi.

De keuken had een heerlijke barbecue voor ons voorbereid. We kregen satéheet, een palmknakker en een vlottenburger. Ook kregen we salade, fruit en stokbrood en hier werd heerlijk van gesmuld.

Gelukkig keurde de boswachter net op tijd goed dat we ’s avonds het bos nog in mochten. De kinderen gingen puzzelstukken zoeken in het bos. Als de puzzel compleet was kwam er een som tevoorschijn. Als de som goed was, kregen ze een schatkaart, waarmee de schat in het bos gevonden kon worden. Het was best spannend, omdat het al een beetje donker was, maar daarom juist ook wel leuk! Daarna was het echt bedtijd!

Vanochtend hebben we gehoord hoe het verder ging met Chris en Julia. Ze stonden klaar om de schat open te maken met de cijfercodes. Maar wat bleek! De schat is gestolen! Er is al aangifte gedaan, maar de politie kan geen vingerafdrukken vinden omdat er zo goed wordt schoongemaakt. Het is verdacht en mysterieus tegelijk.

Daarnaast hoorden we het verhaal van Jozef en leerden we over dat het niet goed is om jaloers te zijn. Nu gaan we bijna eten, dus ik ruim snel de laptop op en jullie horen snel weer wat!

23 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

, , ,
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
De zonnige zondag op brugkamp! 2019

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!