Derde dag kinderkamp 2

Na het ontbijt -als de corvee zijn werk heeft gedaan- gaan we met z'n allen naar de grote gele tent. Vandaag hebben we het weer over 2 van Gods tien geboden: spreek mijn naam niet zomaar uit zonder nadenken. En: vier de zondag want dat is een bijzondere dag. We zingen samen wat liedjes met elkaar en kijken de film verder. Daarna is het pauze en vervolgens gaan we in groepjes uiteen en denken we er verder over na. Er worden mooie dingen gedeeld, het is te merken dat er vertrouwen is in de groepjes. In de middag hebben we het lekker rustig. We hebben vrije tijd, spelen met elkaar gezelschapsspellen of rusten lekker uit. Daarna kleden we ons weer voor een bosspel: het smokkelspel. We rennen ons flink moe om onze kaartjes naar de andere kant te brengen.
Voor het eten spelen we muziekbingo. We horen allerlei liedjes en moeten raden welke het is, zodat we ze af kunnen strepen. Het is reuze gezellig, we dansen, hossen en zingen er op los. Sommige kinderen zijn er schor van. 
Na het handen wassen in de bekende emmers is het tijd voor het diner: vanavond is het rijst met kipkerrie saus. Voor sommige kinderen met een allergie wordt een andere maaltijd gemaakt. Iedereen kan er lekker van genieten.
Na de maaltijd is er weer een groep die corvee heeft. En dat is een flinke klus als je de spullen van meer dan 100 kinderen af moet wassen. Gelukkig hebben we een grote vaatwasser, én hardwerkende kinderen. Veel kinderen vinden het leuk om deze klusjes te doen, gelukkig!!
Daarna is er tijd om állemaal creatief bezig te zijn. Er worden legerhelmen, vliegtuigen en een persoonlijke ketting gemaakt. Sommige jongens zeggen dat ze nog nooit hebben geknutseld, het écht niet kunnen en ook echt willen proberen... :-) natuurlijk gaan we het gewoon wel doen. 

Als het donker is geworden is het tijd voor het nachtspel, in een donker bos met knerten (een dier die niet bestaat). De kinderen hebben plezier, hoewel ik denk dat sommigen het ook wel spannend vonden. Bij terugkomst staat er warme chocolademelk met slagroom klaar. Daarna meteen douchen en naar bed, het is ten slotte al 23.30.

 

28 jul 2020 - 00:00

Meer fotos

2020:07:27 16:53:27, 2020:07:27 16:42:06, 2020:07:27 16:38:43, 2020:07:27 16:32:34, 2020:07:27 17:04:48
Alle blogs
Laatste blog
KK1: Kampkranten 2023
Random blog
“Ik ga dit nooit vergeten!” 2018

Bedankt voor uw steun als vriend! bidder! donateur! mama! papa! opa of oma!

We kunnen als Stichting Onvergetelijke Zomerkampen niet zonder de steun van een groeiend aantal vrienden van het kampwerk. Als kinderwerker, betrokkene vanuit een kerk, als ouder, opa of oma kunt u het kampwerk op een aantal manieren ondersteunen en bemoedigen!